Az ország nyugati részén esős idő várható, kedd reggel a Dunántúl északkeleti részén, Pest megye északi részén, Nógrádban kisebb mennyiségű átmeneti ónos eső is hullhat, majd az Északi-középhegység térségében havas eső, havazás lehet a jellemző.

A délelőtti órákban Észak-Magyarország délebbi és nyugati részein maximum pár centiméter hó hullhat, miközben olvadás is kezdődik. Az északi tájakon, illetve a magasabban fekvő részeken ugyanakkor 3–5 centimétert is meghaladó hó valószínű kora délutánig, majd átmenetileg megszűnhet a csapadék – közölték a met.hu oldalon.


Este egy hidegfront megérkezésével intenzívebb csapadék érkezik. A fönt említett északi tájakon ismét több centiméter hó is hullhat, részben intenzívebb hózáporokkal, vizes, tapadó hó formában. A Dunántúlon – főként délnyugaton, a Mecsekben, de helyenként a Dunántúli-dombság és a Dunántúli-középhegység térségében is – szintén előfordulhat átmeneti havazás, intenzívebb hózápor, esetleg zivatar, hózivatar.

Késő délutántól az érkező markáns hidegfront mentén az északnyugatira forduló szelet várhatóan 60 –70, néhol 80 km/h-t elérő szélrohamok kísérik. Este a Duna-Tisza közén is előfordulhatnak 60 km/h-t elérő lökések.

A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 4 és 11 fok között várható, de északkeleten hidegebb lesz. Késő estére -1 és +6 fok közé hűl le a levegő – írták.