A közlemény szerint a győztes iskola Serfőző Simon Az eget, földet nézzétek című versének előadásával lett az első, a felkészítő tanár Varga Veronika volt. Második helyezést ért el a budapesti Gádor Általános Iskola felsős színjátszócsoportja Gál Sándor Itt sok a csend már című költeményével, a gyerekeket Szabados Mónika készítette fel. Harmadik lett a tiszaújvárosi Kazinczy Ferenc Református Általános Iskola (4.a és 4.b osztály) Lázás Balázs Tartózkodó kérelem című versével. A felkészítő tanár Csernikné Nagy Mária Krisztina és Papp Zsuzsanna volt.

A Magyar Írószövetség, a Magyar Napló Kiadó a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap partnerségben az idén nyolcadik alkalommal megrendezendő Versmaraton kísérő rendezvényeként meghirdetett pályázatán négyszáznál is több diák szavalt kortárs verseket. A pályázatra a Zsille Gábor szerkesztette Az év versei 2018 antológiában megjelent 103 költő mintegy 350 verséből választhattak a jelentkezők. A megmérettetésen 15 iskola vett részt, a diákok 15 költő versét szavalták el. A csoportok átlagosan 20-25 főből álltak, de volt, ahol száznál is többen szavaltak.

Az ország minden részéről érkeztek pályázatok Budapest mellett Hernádnémetiből, Gyulaházáról, Mátészalkáról, Salgótarjánból, Biatorbágyból, Miskolcról, Tiszaújvárosból és Letenyéből is.

A zsűri tagja voltak Farkas Tibor (népművelő, zenész), Horváth Szilárd (szerkesztő, műsorvezető), Stifner Gábor (szerkesztő, kulturális újságíró), Szentmártoni János (író, költő, a Magyar Írószövetség elnöke), valamint Zsille Gábor (József Attila-díjas költő, műfordító).

A győztest élőben is hallhatja a közönség április 11-én a Versmaratonon, a Petőfi Irodalmi Múzeumban.